Ipari villanyszerelés

IPARI ENERGIAELOSZTÁS ÉS VILLANYSZERELÉS

Kisebb-nagyobb ipari létesítmények, gyárak, irodaházak, csarnokok energia ellátása Középfeszültségen vagy Kisfeszültségen. A megrendelő igények alapján egyeztetés az áramszolgáltatóval, engedélyeztetés. Transzformátorállomások, középfeszültségű kábelezés, középfeszültségű elosztócellák telepítése, kisfeszültségű energiaátviteli hálózatok, kisfeszültségű fő- és al-elosztó berendezések. Nagy áramú energia elosztó rendszerek, többszörös betáplálású rendszerek, átkapcsoló automatikák, energiatényezők javítása. (fázisjavítás és felharmonikus szűrés) Kisebb-nagyobb csarnokok, gyárak, ipari létesítmények, nagyobb irodaházak kábelnyomvonal telepítése a nagy kábellétra vagy tálca-gyűjtő nyomvonalaktól az egyedi tálca, vagy cső nyomvonalakig. Szociális részek horonyvágása, védőcsövezése, kábelbehúzás. Kábelfektetés és kábelhúzás, időtálló jelölések alkalmazása. Meglévő rendszerek karbantartása és kiegészítő vizsgálatai.

​A tevékenységi kör része képen az alábbi feladatkörökkel foglalkozunk:

Helyszíni felmérés és igényfelvétel

Az elképzeléseket a helyszínen megjelenve rögzítjük, a jelenlegi rendszert (ha van) megvizsgáljuk, és pontosan, részletesen rögzítjük az Ön elképzeléseit. Pontosan megértjük a feladatot.

​Berendezés gyártás

Az energia elosztó hálózathoz szükséges fő- és al-elosztó szekrényeket az igények szerint csakis minőségi elemekből szereljük össze, ezzel is biztosítva a rendszer egyes berendezéseinek üzembiztonságát. A szekrényeken elhelyezett kijelző- és működtető elemeket az európai ajánlások, a gyártói előírások valamint a jól-kezelhetőség (és az esetleges helyi normák) figyelembevételével helyezzük el. Az általunk legyártott szekrények időtálló jelölésekkel ellátva precízen rendezettek és egységes kialakításúak. Igény szerint az elkészült szekrényekhez vagy már a gyártás során, vagy a telepítés után közvetlenül, vagy utólag fázisjavító berendezést, vagy felharmonikus szűrőt illesztünk. Az eredményeket mérésekkel igazoljuk!

​Nyomvonal építés és kábelezés

A nyomvonal elrendezési tervek alapján a nyomvonalakat önállóan, minimális egyeztetéssel építjük meg. Ahol szükséges, módosítási javaslattal élünk a Megrendelő felé a nyomvonalszakasz megépítése előtt. Nagy magasságokban és ál-padló alatt is képesek vagyunk több különböző szinten megvalósítani nagy bonyolultságú nyomvonal rendszereket. A gépekhez vezető nyomvonal leágazásokhoz egyedi (előre nem tervezhető részekhez is) szakaszokat építünk helyszíni rögtönzéssel, de azért leegyeztetve. Az elkészített nagy bonyolultságú nyomvonalakba többféle feszültségszintű erősáramú és gyengeáramú kábeleket fektetünk a kábelezési tervek és a kábeljegyzék alapján, melyet a telepítés alatt folyamatosan egyeztetünk.

​Helyszíni telepítés

A legyártott szekrényeket stabilan és esztétikusan rögzítjük mechanikailag. A terveknek megfelelően vezetjük be és csatlakoztatjuk a nagy bonyolultságú kábelezést is a szekrényhez. A szekrényhez illesztett egyedi kábel nyomvonalat stabilan és esztétikusan alakítjuk ki, a benne futó kábeleket rendezetten fektetjük bele. A kábelek bevezetését mindig lezárjuk és letömítjük, hogy a por és rágcsálók ne tudjanak kárt okozni a szekrényben! A telepítéskor gondosan felvezetjük a meglévő tervekre a változásokat, melyeket aktuálisan adunk át a megrendelőnek a telepítés végén.

​Tokozott nagy áramú sínrendszerek

Az igények alapján a megfelelő nagyságú síneket alkalmazva olyan nagy áramú sínrendszert telepítünk, mely mind teljesítmény átvitelében, mind elrendezésében optimálisan alkalmas az Ön meglévő, vagy épülő rendszerének kialakításához. A sínrendszert erős mechanikai tartóelemekkel rögzítjük a falra, vagy függesztjük a mennyezetre, mindezt úgy, hogy esztétikus és egységes képet mutasson a rendszer.

​Karbantartás

Meglévő rendszerét a szabványok és a gyártói előírások pontos ismerete mellett karbantartjuk. A kapcsolókészülékek és egyéb készülékek kapcsait meghúzzuk, a védelmeket lepróbáljuk. Képesek vagyunk folyamatirányító rendszerek, vagy vezérlő rendszerek karbantartására is fizikai és szoftveres I-O tesztekkel, vagy akár funkciótesztekkel. A karbantartást kiegészítő szolgáltatásokkal tesszük még hatékonyabbá. Ilyenkor gondoskodunk a készülékek pormentesítéséről, letörléséről. Az esetleges rossz tömítéseket is felújítjuk, vagy kicseréljük őket újakra, hogy a rágcsálók és a por ne juthassanak át rajtuk! Igény esetén a meglévő rajzokat a valóságnak megfelelően aktualizáljuk, vagy ha azok nincsenek meg elektronikusan, akkor újra megrajzoljuk őket, és átadjuk, hogy Önök azt aktuálisan tudják tartani.

​Üzemeltetés

Meglévő rendszerét – akár mi kiviteleztük, akár nem – biztosítani tudjuk szakembereink és alapanyagaink segítségével. Több mi általunk épített rendszernél is kötnek velünk időszaki díjas/eseti-keret szerződést a folyamatos és biztonságos üzemvitel megtartására. Ez esetben nincs szükség az amúgy is nehezen megtalálható és jelentős fizetést kérő munkaerő felvételére. Nálunk mindez amúgy is rendelkezésre áll. Ez esetben a Megrendelő csakis a szakember gárdánknak azt a részét fizeti ki és olyan mértékben, amennyire igénybe veszi. Ez optimális költségeket biztosít a Megrendelő részére, és nem kell törődnie a felvett szakemberei képzéseivel. Emellett az üzemeltetést végző cég esetleges hiba esetén történő felelősségre vonása is megoldott, míg a saját kolléga által ejtett hiba esetén nehezebb a dolog.

​Műszaki szolgáltatások

A fentieket kiegészítő egyéb szolgáltatásainkat a „Műszaki szolgáltatások” tevékenységi körünket bemutató anyagon találja.