Műszaki szolgáltatások

MŰSZAKI SZOLGÁLTATÁSOK

Egy rendszer megvalósulása kapcsán több olyan feladatkör is van, melyekkel alá szükséges támasztani a konkrét kivitelezést, hogy valóban a megfelelő rendszer valósulhasson meg, és akkorra, amikorra tényleg kell. Ehhez többféle szervezési feladatkör szükséges, mely sokszor a Megrendelő számára nagyon időigényes, nem is beszélve arról, hogy mélyebb szakmai felkészültséget kíván a feladat. Mi olyan megoldásokat kínálunk, amikor a „Megrendelő igények” és a „Tényleges megvalósítás” közti bonyolult útvesztőt hidaljuk át tapasztalataink és kapcsolataink révén. A megrendelői igények érthető megfogalmazásait a megvalósítás nyelvére fordítjuk át a kivitelezés vezetésekor, és a szükséges visszacsatoló adatokat a kivitelezésről pedig láthatóvá és mérhetővé tesszük a Megrendelő számára rendszeres megbeszéléseink során a projekt időtartama alatt.

​A tevékenységi kör része képen az alábbi feladatkörökkel foglalkozunk:

Szaktanácsadás

Meghallgatjuk és felmérjük elképzeléseit. A konkrét megvalósításhoz eddigi tapasztalatainkból merítve olyan ötleteket adunk, melyekkel a beruházás költsége optimalizálható és emellett a lehető legjobb rendszer épülhet meg. Segítünk a lehető leghatékonyabban megvalósítani a beruházást. Egy-egy beruházás megtérülésére mérések és tanulmányok alapján megtérülést tudunk számolni Önnek, ezzel is megkönnyítve a döntést.

​Tervezés, megvalósíthatósági tanulmány, látványtervezés, fényterv készítés

Konkrét igények alapján épülendő rendszerét megtervezzük. Legyen szó Középfeszültségről, Kisfeszültségről, vagy bármilyen automata rendszerről. Amennyiben szükséges a tervek engedélyeztetésére, vagy véleményezésére, véleményeztetésére is vállalkozunk. A terveket olyan mélységben készítjük el, hogy könnyen meg lehessen versenyeztetni a kivitelezést végző vállalkozókat. Emellett a döntés előkészítésében hatalmas szerepe van egy-egy látványos 3D-s tervnek, vagy koncepciónak, melyet mi kérésre elkészítünk.

​Pályáztatás, kiválasztás

Amennyiben úgy találja, hogy jobb lenne, ha szakmai cég segítene abban, hogy valóban a megfelelő vállalkozó kivitelezze a rendszerét a meglévő tervek alapján, akkor bátran forduljon hozzánk! Kapcsolataink és tapasztalataink révén garanciával és referenciákkal rendelkező vállalkozásokat ajánlunk a kivitelezésre.

​Ellenőrzés, tervzsűri

A megvalósult rendszert annak befejezésekor az átadás-átvétel előtt célszerű megvizsgálni, hogy összhangban van-e a kiviteli tervekkel, és szakmailag és igény szinten is valóban az valósult-e meg, amire a kivitelezés megállapodása szólt. Mivel ehhez szakmai tapasztalat és jártasság szükséges, és meglehetősen bonyolulttá válhat egy-egy rendszer átadás-átvétele, ezért célszerű ilyenkor bennünket választani! Mi garantáltan a Megrendelőt képviseljük a szabványok és direktívák pontos ismerete mellett. Így nem kerülhetnek később elő olyan dolgok, melyek igazából nem is megfelelőek.

​Projektvezetés, felelős műszaki vezetés, műszaki ellenőrzés

Többször kerül olyan kivitelezésre sor, mikor egy Megrendelő szeretne egy olyan megbízható társulatot, akire szakmailag rábízhatja a projekt megvalósulását, mindamellett biztos szeretne lenni benne, hogy valóban a Megrendelői igényeket és megállapodásokat betartva épül majd meg a rendszer. Sokszor erre azért kérnek fel egy 3. (a Megrendelő és a Kivitelező csapaton kívüli) társulatot, hogy egy külön szemszögből is végig lehessen követni a projekt sorsát. Emellett, ha esetleg bérmunka jelleggel kellene megoldani egy feladatot, ott is számíthat ránk!

​Villamos és nem villamos paraméterek hiteles mérése jegyzőkönyvvel (Mérések)

Minden új építésnél, és a meglévő épületeknél időközönként szükséges bizonyos jellemzők felülvizsgálata, és jegyzőkönyvvel jóságuk, megfelelőségük igazolása. (ÉV, EBF, Szabványossági mérések, Tűzvédelmi felülvizsgálat, EPH, Első üzembe helyezés előtti felülvizsgálat, villámvédelmi felülvizsgálat, ATEX felülvizsgálat). Mi mindezekben segíteni tudunk! Emellett sokszor a Megrendelő vagy tudja, sejti, hogy itt-ott gond van a rendszerben, ami miatt energiát veszít, vagy csak megérzése van, hogy egyre többet fizet a szolgáltatóknak, és nem tudja miért. De van, hogy régi fázisjavító telepét kell lecserélnie a hatályos jogszabályok és törvények alapján újakra a régi megsemmisítése mellett. Akad olyan is, aki már nagyon kíváncsi a LED lámpák technológiájára, és arra, hogy hogyan lehetne és mennyit spórolni ezzel. Esetleg az egyes elosztó szekrények, trafók melegedése aggasztja. Ezen paramétereket (áram, feszültség, cos FI, THD_I, THD_U, f, hőmérséklet, nyomás, páratartalom, megvilágítás, stb.) mind mérni tudjuk, melyekről jegyzőkönyvet készítünk, és konkrét javaslatot adunk az esetleges kijavításukról.