Hálózati minőségjavítás

ENERGIA HATÉKONYSÁG

Sokszor inkább egy-egy meglévő, már kivitelezett rendszer kapcsán kerül elő a téma, de egyre inkább akad olyan előrelátó Megrendelő is, aki már az építéskor is gondol erre. Gyárak, üzemek, irodaépületek, csarnokok, stb. esetében a meddő energia kompenzálástól kezdve, a káros felharmonikus tartalom szűrésén és a fűtés-hűtés optimalizáláson át egészen a világítási rendszer korszerűsítéséig van értelme fogható megtakarításról beszélni. Emellett gyártás esetén ide tartozik az egyes részegységek, gyártó gépsorok energia felhasználásának mérései is a költségek ráosztása, és az egyes gépek működési jóságának megvizsgálásának céljából. Nem is beszélve a megújuló energiákat hasznosító rendszerekről.

​A tevékenységi kör része képen az alábbi feladatkörökkel foglalkozunk:

Helyszíni felmérés és igényfelvétel

Az elképzeléseket a helyszínen megjelenve rögzítjük, a jelenlegi rendszert (ha van) megvizsgáljuk, és pontosan, részletesen rögzítjük az Ön elképzeléseit. Pontosan megértjük a feladatot.

​Ideiglenes mérés végzése

A meglévő részeken kézi műszerekkel mérést végzünk, ami alapján konkrét adatokkal és tényekkel lehet azt alátámasztani, hogy hol lehet szó megtakarításról, vagy mérési pont kialakításról.

​Mérés-adatgyűjtő műszerek telepítése

A mérendő energiákhoz a megfelelő pontokon mérőműszereket illesztünk. Ezek lehetnek villamos és nem villamos mérési pontok is (villany, meleg víz, hideg víz, gáz, stb.)

​Mérés-adatgyűjtő hálózat telepítése, rendszerhez illesztése

A mérőműszereket hálózatba rendezzük, hogy adataikat felgyűjthessük egy központi helyre, és azokat összegezve láthassuk. Nem okoz gondot számunkra, ha a műszerek nem egyformák, vagy azok különféle fizikai hálózatokon, vagy különféle protokollokon kommunikálnak csak. Képesek vagyunk ezen műszerek egy hálózatba rendezésére is, tehát a meglévő műszerek és a meglévő hálózat felhasználásával is tudunk új rendszert építeni.

​Egyedi Energia Menedzsment szoftverek fejlesztése és telepítése

Az Ön konkrét igényei alapján olyan felületű és kezelhetőségű egyedi szoftvert fejlesztünk, mely képes a mérőhálózatból felgyűlt adatok megjelenítésére és eltárolására is. A szoftverből Ön könnyen lekérdezhet adatokat, vagy nézhet rá bizonyos eseményekre (állapotok, jelzések, figyelmeztetések, hibák, stb.). Mód van arra is, hogy az adatokat Ön a táblázatkezelőjében kezelje, és további feldolgozásokat hajtson velük végre. A szoftver kinézetre és kezelésre teljesen hasonló a kor legfejlettebb Operációs rendszereihez.

​Egyedi fázisjavító berendezés, vagy felharmonikus szűrő tervezése, gyártása és telepítése

A mérések alapján egyértelműen látszik egy-egy részegységen az, hogy milyen jellemzőn és mennyit kell javítani. Ezek alapján mi vállaljuk a régi berendezés elbontásától és megsemmisíttetéséről kezdve az átalakításon keresztül az új berendezések telepítését, legyen szó automatikus, vagy nem automatikus fázisjavító berendezésekről, melyek standard, vagy fojtott kivitelűek. Magas felharmonikus tartalom esetén megfelelő nagyságú aktív, vagy passzív felharmonikus szűrőt illesztünk a rendszerhez.

​Új hűtési-fűtési rendszer rekonstrukció

Egy épület legnagyobb költsége a gyártáson, vagy a haszontermelő aktivitáson kívül a hűtési-fűtési költsége. A megváltozott, vagy a logikusabb, takarékosabb működtetés és üzemeltetés érdekében vállaljuk a hűtési-fűtési rendszereinek átnézését, átalakítását, zónákra bontását és vezérlését gépészettel és villamos munkákkal együtt.

​Világítás rekonstrukció

Sokszor találkozunk azzal, hogy a régi épület, gyár, üzlet, irodaház, műhely világítása mindamellett, hogy már elavult is, nem világít jól, drága az üzemeltetése, és fenntartása a cserealkatrészek miatt már-már lehetetlen. De akad olyan is, hogy egy újonnan felépült csarnokban kell újragondolni a világítást, mert a berendezkedés után már nem elég, vagy nem elég jó a megvilágítás. Figyelembe véve és követve a mai modern kor húzó fényforrás ágazatait és a bennük lévő zsákutcákat is, olyan megoldást tudunk javasolni, ami amellett, hogy modern, jó minőségű, hosszútávon megbízható, a lehető legolcsóbb a beruházási költsége, de csak annyira, hogy üzemeltetni is olcsó maradjon. Ehhez segítünk azt is átgondolni, hogy milyen világítási körökre van szükség, és hogy hol milyen lámpatestek, fényforrás típusok lesznek a megfelelőek. Mindezt kezdeti fényterv verziókkal, 3D látványtervekkel, mérésekkel és számításokkal támasztjuk alá, ha kell több alternatívát is kidolgozva egészen addig míg nem vág bele teljesen a Megrendelő elképzeléseibe.

​Megújuló energiát hasznosító rendszerek

Legyen szó akár vállalkozásról, gyárról, irodaépületről, családi házról, vagy tanyáról, mindenütt egyre fontosabb az, hogy olyan rendszereket építsünk be, melyek a természet fellelhető és gyorsan újraképződő energiáit hasznosítják jelentősebb káros anyag kibocsájtás nélkül. Legyen szó napelemről, napkollektorról, szél/vízturbináról, talaj-hőcserélőről, vagy csak korszerűbb fűtési-hűtési-világítási rendszerről, egészen az igényfelméréstől, ötleteléstől a tervezésen át a kivitelezésig tudunk segíteni kipróbált partnereinken keresztül az építészet, gépészet és villanyszerelés szakágakban.

​Műszaki szolgáltatások

A fentieket kiegészítő egyéb szolgáltatásainkat a „Műszaki szolgáltatások” tevékenységi körünket bemutató anyagon találja.