Automatizálás

IRÁNYÍTÁSTECHNIKA (IPARI FOLYAMATIRÁNYÍTÁS, AUTOMATIZÁLÁS, MÉRÉS-ADATGYŰJTÉS)

Gépek, gépcsoportok, részegységek, gyáregységek vagy komplett gyártó rendszerek vezérlő, folyamatirányító, mérés-adatgyűjtő rendszereinek (egyedi automatikák, SCADA, DCS és BMS rendszerek) telepítése az elképzelések felvételétől a komplett tervezésen keresztül a kivitelezésig. Egyedileg fejlesztett szoftver segítségével teljesen személyre szabott kezelői felületek kialakítása. A felgyűlt és feldolgozott adatok adatbázisokba rendezése, azok tetszőleges lekérdezése, jelentések lekérése, magasabb szintű termelésirányító rendszerhez, vagy ügyviteli rendszerhez csatolása. Többszintű felhasználói hozzáférések kialakítása akár több nyelven elérhető formátumban is. Több szigetszerű automatika hálózatba rendezése és megjelenítése, valamint az azokba történő beavatkozás a hálózatról. Távoli elérési pontok kialakítása. Akár egymástól távol lévő forráspontok szinte bármilyen kommunikációval történő összekapcsolása egy rendszerré. Trendek képzése és eseménynaplózás.

​A tevékenységi kör része képen az alábbi feladatkörökkel foglalkozunk:

Helyszíni felmérés és igényfelvétel

Az elképzeléseket a helyszínen megjelenve rögzítjük, a jelenlegi rendszert (ha van) megvizsgáljuk, és pontosan, részletesen rögzítjük az Ön elképzeléseit. Pontosan megértjük a feladatot.

​Vezérlőszekrény és technológiai elosztó szekrény gyártása

A technológiához szükséges elosztó, pneumatikus, motorikus és vezérlőszekrényeket az igények szerint csakis minőségi elemekből szereljük össze, ezzel is biztosítva a rendszer egyes berendezéseinek üzembiztonságát. A szekrényeken elhelyezett kijelző- és működtető elemeket az európai ajánlások, a gyártói előírások valamint a jól-kezelhetőség (és az esetleges helyi normák) figyelembevételével helyezzük el. Az általunk legyártott szekrények időtálló jelölésekkel ellátva precízen rendezettek és egységes kialakításúak.

​Szekrény telepítés

A legyártott szekrényeket stabilan és esztétikusan rögzítjük mechanikailag. A terveknek megfelelően vezetjük be és csatlakoztatjuk a nagy bonyolultságú kábelezést is a szekrényhez. A szekrényhez illesztett egyedi kábel nyomvonalat stabilan és esztétikusan alakítjuk ki, a benne futó kábeleket rendezetten fektetjük le. A kábelek bevezetését mindig lezárjuk és letömítjük, hogy a por és rágcsálók ne tudjanak kárt okozni a szekrényben! A telepítéskor gondosan felvezetjük a meglévő tervekre a változásokat, melyeket aktuálisan adunk át a megrendelőnek a telepítés végén. Az esetleges higiéniai előírásoknak eleget téve terített huzalozással is elvégezzük a kábelezést.

​Terepi eszközök telepítése

A folyamatirányításhoz szükséges érzékelő és beavatkozó elemek gyári tartóit (ha vannak) kiegészítve egyedi tartókkal képesek vagyunk bármilyen bonyolult felfogatási pontra olyan esztétikus tartószerkezetet készíteni, mely tökéletesen rögzíti az elemet, emellett az érzékelő működése szempontjából is optimális! Az érzékelők direkt bekötéseit, vagy azok kötésdobozait tervek alapján kötjük be, valamint fel is jelöljük, ha szükséges a megfelelő tömítésről is gondoskodunk!

​Egyedi folyamatirányító, mérés-adatgyűjtő rendszerek és szoftverek fejlesztése, telepítése (PLC, SCADA, DCS, BMS, ESD, …)

Az Ön konkrét igényei alapján olyan felületű és kezelhetőségű egyedi szoftvert fejlesztünk, mely képes a mérőhálózatból felgyűlt adatok megjelenítésére és eltárolására is amellett, hogy a rendszerét kézi üzemmódban, félautomata, vagy teljesen automata módban kezeli. A szoftverből Ön könnyen lekérdezhet adatokat, vagy nézhet rá bizonyos eseményekre (állapotok, jelzések, figyelmeztetések, hibák, stb.). Mód van arra is, hogy az adatokat Ön a táblázatkezelőjében kezelje, és további feldolgozásokat hajtson velük végre. A szükséges kézi, vagy automata ciklusok vezérlését is megoldhatja a szoftverről. A szoftver kinézetre és kezelésre teljesen hasonló a kor legfejlettebb Operációs rendszereihez, de e téren is teljesen technológiára és személyre szabható.

​Műszaki szolgáltatások

A fentieket kiegészítő egyéb szolgáltatásainkat a „Műszaki szolgáltatások” tevékenységi körünket bemutató anyagon találja.